latinica  ћирилица
28/07/2020 |  18:55 | Аутор: СРНА

СП повукла потпис са иницијативе Асоцијације "Ствараоци"

Социјалистичка партија повукла је данас потпис са иницијативе Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" о подршци рјешавању питања стваралаца Српске, односно о исплати валоризоване накнаде за ратни период за посланике у првом сазиву Народне скупштине, три члана Предсједништва и чланове Владе Републике Српске.
Социјалистичка партија - Фото: Facebook
Социјалистичка партијаФото: Facebook

Ова одлука донесена је на сједници Предсједништва и Извршног одбора СП који сматрају да додатну пажњу треба усмјерити на рјешавање економских питања јер је то једини начин да се омогући помоћ свим угроженим грађанима Републике Српске.

- Имајући у виду да су у овом тренутку приоритети Републике Српске борба за заштиту здравља нашег становништва, борба против вируса корона и погоршаног економског стања, СП сматра да је неопходно све напоре уложити у појачавање бриге за сво становништво Српске - саопштено је из Социјалистичке партије.

Странке које су заступљене у Народној скупштини Републике Српске су 21. јула на Палама потписале изјаву о подршци иницијативи за рјешавање питања стваралаца Републике Српске, односно о исплати валоризоване накнаде за ратни период за посланике у првом сазиву Народне скупштине, три члана Предсједништва и чланове Владе Републике Српске.