latinica  ћирилица
29/07/2020 |  07:43 ⇒ 07:44 | Аутор: СРНА

Трамп: Само због моје сугестије не користе хидроксихлорокин

Амерички предсједник Доналд Трамп поново је стао у одбрану употребе лијека хидроксихлорокина за борбу против вируса корона, чиме се успротивио мишљењу званичника кризног штаба.

Трамп тврди да је лијек против маларије одбијен као могуће средство против ковида-19 само због тога што је он сугерисао.

Амерички предсједник поруку је објавио на "Твитеру" непосредно након што је ова компанија суспендовала налог његовог сина Доналда Трампа млађег "због објављивања збуњујућих и потенцијално штетних информација о вирусу корона".

У саопштењу се наводи да је налог Трампа млађег суспендован на 12 часова, због кршења политике "Твитера" у вези са дезинформисањем.

Трамп млађи објавио је видео-снимак на којем је група љекара саопштава да увођење ванредних мјера и правила о ношењу маски није потребно у борби против ширења вируса корона.

Нема доказа да лијек може утицати на вирус корона и америчка Администрација за храну и лијекове упозорила је на употребу лијека усљед извјештаја "због озбиљних проблема у ритму рада срца", те других спорних питања.