latinica  ћирилица
29/07/2020 |  10:12 ⇒ 10:12 | Аутор: РТРС

Арлов: За изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9 јануар" укупно донирано 14.000 КМ

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов каже да је анонимна донаторка купила три слике и Туристичка организација Трново једну по цијени једне слике од 500 КМ на хуманитарној изложби у Центру за културу Источно Сарајево и да се хуманитарна аукција за довршетак Дневног центра "Подржи ме - 9 јануар" наставља 24. августа у градској галерији у Приједору.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

- Организацијом нашег Одбора и Центра за културу под покровитељствим начелника општине Љубише Ћосића 29.јуна отворили смо Видовданску хуманитарну аукцију слика и сав приход намјењен је за изградњу Дневног центра"Подржи ме - 9 јануар" у Косовској Митровици за велики број дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Сви који желе слике могу у Центру за културу у Источном Сарајеву погледати, купити до 10.августа и помоћи ову хуману акцију за довршетак градње овог великог пројекта нашег Одбора намјењеном овој категорији дјеце и младих који је у завршној фази изградње јер смо скоро три четвртине објекта завршили - каже Арлов.

Слике су донирали сликари из Републике Српске, а хуманитарна аукција пета по реду након Бањалуке, Брчког, Требиња и Источног Сарајева биће отворена 24. августа у градској галерији у Приједору у организацији Одбора и градске галерије под покровитељством градоначелника Миленка Ђаковића.

До сада је, од свих хуманитарних аукција продајом 28 слика, укупно за изградњу центра донирано 14.000 КМ.

- Хвала свима који на било који начин поможу изградњу ово јединственог објекта од 714 м2 укупне вредности око 280.000 евра чију је изградњу прекинула глобална пандемија и коју ћемо убрзо наставити. Радује нас, и захваљујући хуманости Републике Српске у овим тешким економским временима, да увек има хуманости за наш народ на Косову и Метохији. Позивамо све који могу да помогну изградњу овог центра насталог на хуманости Одбора и Републике Српске - поручује Арлов.

Извор: ТВ Мост