latinica  ћирилица
29/07/2020 |  10:32 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

У претресима локација које користи Шакић пронађени пиштољ, меци, кациге... (ФОТО)

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, уз асистенцију Специјалне антитерористичке јединице, извршили су претресе на неколико локација у Бањалуци које користи Синиша Шакић осумњичен за убиство Славише Ћулума.
Хапшење Синише Шакића (Фото: МУП Српске) -
Хапшење Синише Шакића (Фото: МУП Српске)

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да су "том приликом пронађени и одузети: маскирна униформа за коју постоји сумња да ју је лице користило приликом извршења кривичног дјела за које се сумњичи, моторне кациге, пиштољ 'глок' са избрушеним серијским бројем са мецима, више мобилних телефона, новац, путничко моторно возило 'бе-ем-ве', мотоцикл скутер 'Т маx', као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела, а који ће бити вјештачени у кривичном поступку".

Фото: РТРС

У саопштењу се додаје да су полицијски службеници САЈ и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске предали данас Републичком јавном тужилаштву, Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала лице С.Ш. из Бањалуке, уз изјвештај о учињеном кривичном дјелу тешко убиство Славише Ћулума.

Фото: РТРС

Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске под надзором Републичког тужилаштва наставља даље рад по овом предмету, истиче се у саопштењу.

Шакић је ухапшен јуче у башти угоститељског објекта у хотелу "Босна" у Бањалуци, а осумњичен је да је 15. маја убио Славишу Ћулума у мјесту Драгочај код Бањалуке.

Фото: РТРС

Начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је јуче да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела, а под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, прикупили необориве материјалне доказе да је осумњичени С.Ш. директни извршилац поменутог кривичног дјела.

- Тиме му је у потпуности разбијен лажни алиби да је у вријеме извршења кривичног дјела боравио у Хрватској  - навела је Миљановићева.