latinica  ћирилица
29/07/2020 |  15:37 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

Неколико експлозија у пожару код Требиња

Неколико јачих експлозија одјекнуло је у мјесту Мили код Требиња када је ватрена стихија захватила овај рејон, а ватрогасци претпостављају да је ријеч о бомбама, минама и мецима.
Херцеговина - пожар - Фото: РТРС
Херцеговина - пожарФото: РТРС

Радован Црногорац, који је ватрогасац готово четрдесет година, рекао је данас новинарима да не памти овако нешто и да му није било свеједно.

- Отежавајући фактор су мине, бомбе, муниција... Све живо! То је рат! Не смије се прићи... Стално одјекују бомбе народ што је бацао. Ово је једна од тежих ситуација јер се не смије прићи, пуца сваки секунд - каже Црногорац.

Ватрогасци кажу да их стиже умор јер су на пожаришту већ сатима. У гашењу пожара помажу им и мјештани.

Предсједник мјесне заједнице Моско Радослав Трапарић каже да је на терену већ 15 часова и да је уморан.

- Стање је алармантно, спавали смо два сата. Велика површина је изгорјела, велика је штета. Мјештани су на терену. Најгора је ова година што се тиче пожара - рекао је Трапарић.

Према ријечима командира Територијалне ватрогасне јединице Требиње Спаса Росића, већ сада је пожарна линија километарска, али на сву срећу ватра не пријети домаћинствима и објектима.

Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске стигао је у Требиње, а његово дејствовање се очекује у послијеподневним часовима.