latinica  ћирилица
29/07/2020 |  16:03 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Исказан висок степен јединства

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је на посебној сједници парламента Српске, подршком заштити виталног националног интереса Републике Српске, исказан висок степен јединства прије свега у скупштинској већини, али и у опозицији.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Мислим да овај ниво заштите виталног националног интереса којег има Република Српска, треба да његује и одржава. То је начин и пут опстанака Републике Српске и српског народа, те сигурности на овом простору - рекао је Чубриловић.

Он је навео да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик прегласан у Предсједништву БиХ око најважнијих питања за Републику Српску, као што су питање образовања, писма и безбједности.

- Прижељкујемо да имамо што више сједница Народне скупштине Републике Српске по питању заштите виталног националног интереса, те да имамо што више договора на нивоу БиХ како не би смо морали да потежемо за овом мјером заштите - истакао је Чубриловић.

Он каже да након данашње посебне сједнице Народна скупштина Републике Српске улази у годишњу паузу у августу.

Народна скупштина Републике Српске данас је на посебној сједници, двотрећинском већином, потврдила изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорада Додика о проглашењу одлука Предсједништва БиХ усвојених без консензуса на сједници одржаној 22. јула веома штетним по виталне интересе Српске.

Од 70 присутних народних посланика за одлуке о потврђивању изјава српског члана Предсједништва БиХ гласала су 62 посланика, против су била три, а суздржаних није било.