latinica  ћирилица
29/07/2020 |  18:28 | Аутор: СРНА

Стано: Нетачне информације о споразуму о признању Косова

Нетачне су медијске спекулације о томе да ће на састанку представника Београда и Приштине сутра у Бриселу бити представљен нацрт споразума према којем се очекује да Србија призна независност Косова, рекао је портпарол високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Петер Стано.
Београд - Приштина - Фото: илустрација
Београд - ПриштинаФото: илустрација

Стано је рекао да ЕУ има правило да не коментарише медијске спекулације, али да би у овом случају желио да "експлицитно одбаци" спекулације у вези са сутрашњим експертским састанком и темама о којима ће бити ријеч.

- Након што је дијалог обновљен на највишем нивоу, наставља се серијом састанака на експертском нивоу, што је дио текућег процеса. Сутрашња агенда ће укључити питања расељених и економске сарадње - рекао је Стано за Глас Америке.

Београдске Вечерње новости објавиле су синоћ, позивајући се на дипломатске изворе, да ће делегацији Београда која сутра путује на разговоре са изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком и представницима приштинских институција у Бриселу бити уручен нацрт свеобухватног споразума, који подразумијева де факто признање Косова од Србије.