latinica  ћирилица
30/07/2020 |  08:51 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Влада Брчко дистрикта донирала 10.000 КМ за Дневни центар у Косовској Митровици

Влада Брчко дистрикта донирала је 10.000 КМ за завршетак изградње Дневног центра "Подржи ме-9. јануар" у Косовској Митровици за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Арлов је истакао да ће ова донација помоћи да што прије буде завршен започети објекат који ће користити дјеца и млади са потешкоћама у развоју и бити њихова друга кућа.

- Хвала градоначелнику Синиши Милићу, Скупштини и Влади дистрикта Брчко који су уважили нашу молбу и препознали потребу да изградимо Дневни центар, први на Космету за дјецу и младу са потешкоћама у развоју, који ће бити од велике користи њима и Удружењу родитеља "Подржи ме" - додао је Арлов.

Он је напоменуо да су недавно уплаћене још три донације по 1.000 КМ општина Трново, Калиновик и Власеница.

- Планирамо и сигурно ћемо завршити, припремити за намјештање и уселење до краја године овај велики пројект од 714 метара квадратних, укупне вриједности око 280.000 евра за који треба још око 75.000 евра за унутрашње уређење - рекао је Арлов.

Он је изразио увјерење да ће хуманост побиједити и епидемију корона вируса и помоћи дјеци и младима са потешкоћама у развоју да уселе у дневни центар