latinica  ћирилица
30/07/2020 |  09:10 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Први "Vivia Run&More Virtual Weekend" испунио очекивања (ФОТО)

Више од 400 тркача из БиХ, региона и Европе остварило је сјајне личне резултате трчећи протеклог викенда М:тел РМЦ Бањалука полумаратон и трке на 10 и 5км у оквиру првог "Vivia Run&More Virtual Weekend" фестивала.
Виртуал викенд - побједници - Фото: РТРС
Виртуал викенд - побједнициФото: РТРС

Бањалука је на виртуелном М:тел РМЦ Бањалука полумаратону добила најбољег регионалног полумаратонца, репрезентативца БиХ Срђана Самарџића који је трку истрчао за невјероватних 1:07:44. У женској категорији доминирала је атлетичарка БиХ Луција Кимани (1:23:21), док су у Беко 10к - трци на 10км - најбоље резултате остварили: репрезентативац Србије Милош Малешевић који је 10км истрчао у времену од 00:31:29 и најтрофејнија српска атлетичарка и олимпијка Оливера Јевтић, која је дионицу од 10км истрчала за 00:37:08.

Одлична атмосфера забиљежена је и међу члановима тимске 5к трке, а најбољи резултат међу учесницима трке на 5км остварили су сљедећи тимови: I мјесто - цаффе бар Атлекс 00:21:16, II мјесто Елас Металеxперт И 00:23:42, III мјесто Тим Ђурица 00:29:46.

Учесници првог виртуелног фестивала овог јула показали су и заједништво у хуманитарном дијелу фестивала продајући своје километре у акцији "Трчимо хумано, трчимо за ријетке", а сва прикупљена средства на тај начин донирана су Савезу за ријетке болести Републике Српске.

У жељи да заједно са организаторима "Vivia Run&More Virtual Weekend" фестивала и М:тел РМЦ Бањалука полумаратона подрже трчање и здрав начин живота, те заједно развијају спортске навике код грађана БиХ - прво виртуелно издање фестивала, подржали су: компанија М:тел као насловни спонзор полумаратонске трке, Вивиа вода, компанија Беко - водећи бренд у Европи у области бијеле технике као насловни спонзор трке на 10к, Тропиц групација и трговачки ланац мојМаркет, компанија Карлсберг са Туборг пивом, те компанија Spoort Vision у сарадњи са брендом Nike - као официјелни спортски спонзор догађаја.

Виртуал викенд

Генерални медијски покровитељ највеће спортске приче у Бањалуци и ове године је највећа Оутдоор компанија у БИХ - Метромедиа Гроуп, а догађај су медијски подржале и промовисале бројне медијиске куће из БИХ и региона: Радио телевизија Републике Српске, АТВ, Елта ТВ, Глас Српске, Независне новине, портали: Бука, Српскакафе, Кликс, Ексклузива, banjaluka.com, Инфо српска, Бизнис промо,  маркетинг, Градски магазин, Мондо као и радио станице: Радио Републике Српске, Уно, Нес, А радио, Биг.

За све тркаче, у наставку доносимо и званичне резултате фестивала, након што је стручна комисија у протеклим данима прегледала све пристиге приговоре и сугестије.

https://runandmore.org/rezultati-2020/