latinica  ћирилица
30/07/2020 |  16:31 ⇒ 16:43 | Аутор: СРНА

Брчко: Суд одбио притвор за ухапшеног службеника Владе

Основни суд Брчко дистрикта одбио је приједлог Тужилаштва за одређивање притвора Амеру Корјенићу /47/, службенику владине Канцеларије за управљање јавном имовином, који је ухапшен јер је осумњичен за примање мита.
Брчко - Основни суд - Фото: РТРС
Брчко - Основни судФото: РТРС

Притвор за Корјенића, који је ухапшен прије два дана у акцији кодног назива "Честица", предложен је због опасности да ће утицајем на свједоке ометати кривични поступак, саопштено је из Тужилаштва, које ће, по пријему писаног отправка рјешења, донијети одлуку о изјављивању жалбе на ову судску одлуку.

Тужилаштво води истрагу против Корјенића због сумње да је, као стручни референт у Канцеларији за управљање јавном имовином, од више лица захтијевао новац да би предузео службене радње.

Сумња се да је већем броју лица обећао додјелу или легализацију државног земљишта, тврдећи да су његове радње законите, да треба само да му предају новац, а да ће им он све завршити и као доказ о власништву предати изводе из земљишних књига на њихово име.

Тужилаштво, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, наставља истрагу у овом предмету, те даље процесуирање осумњиченог за кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утицајем за које је запријећена казна затвора од шест мјесеци до пет година.

За сличне радње Корјенић је недавно оптужен пред Основним судом дистрикта. Теретећи га за кривично дјело преваре Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је прије два мјесеца оптужницу, која је почетком јула у цијелости потврђена пред овим судом, наведено је у саопштењу.