latinica  ћирилица
30/07/2020 |  16:35 | Аутор: СРНА

"Ад хок коалиције не доносе успјех и стабилност"

Предсједавајући Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић рекао је Срни да се без договора са легитимним представницима српског народа не може очекивати ни успјешан рад парламента, ни стабилност БиХ.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

Стевандић је истакао да су рад парламента у цијелом овом мандату, па и у овој години пратиле ад хок коалиције које је диктирала СДА, а подржавали нелегитимни представници српског народа.

Он је подсјетио на изјаву предсједавајућег Клуба СДА у парламенту БиХ Адила Османовића, који је "јавно признао да је СДА знала када треба и с ким правити коалицију" и да је она стварана у служби интереса те странке.

- СДА је правила ад хок коалицију приликом избора нелегитимних и нелегалних чланова Централне изборне комисије /ЦИК/ против легитимних представника Републике Српске заједно са ПДП-ом и СДС-ом, а након тога коалицију око Резолуције о поштовању жртава фашистичких режима и покрета који је правила са Нашом странком, СДП-ом и независним кандидатима, такође, против интереса и воље легитимних представника - подсјетио је Стевандић.

Према његовим ријечима, у сјенци тих односа је и рад Представничког дома.