latinica  ћирилица
30/07/2020 |  17:34 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Изградња социјалних станова у бањалучком насељу Ада за 400 дана (ФОТО/ВИДЕО)

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић обишли су данас у бањалучком насељу Ада градилиште на којем ће бити изграђене двије ламеле са 50 станова за избјегла и расељена лица.
Ада-градња социјалних станова (Фото: ФБ/Град Бањалука) -
Ада-градња социјалних станова (Фото: ФБ/Град Бањалука)

Аћић је рекао да се ови станови граде у оквиру Регионалног стамбеног програма - Потпројекат "БХ шест", те да је планирано да радови буду завршени за 400 дана, односно у септембру наредне године.

- Укупна вриједност инвестиције Републичког секретаријата кроз Регионални стамбени програм је око 2,55 милиона КМ, док је и град сносио одређене трошкове у овом пројекту - навео је Аћић.

Радојичић је рекао да је ово наставак пројекта социјалног становања у Бањалуци који је почео изградњом 50 станова у бањалучком насељу Куљани.

- Велики је број потенцијалних корисника и доста је заинтересованих лица, а са ових 50 станова неће се ни приближно исцрпити ранг листа потенцијалних корисника. Град у овом пројекту учествује са својим земљиштем и средствима за комуналне прикључке - навео је Радојичић.

Градоначелник Бањалуке данас је у насељу Ада са представницима фирме Ас марткет обишао новоизграђено дјечије игралиште.

Овај привредни субјекат је донирао опрему за игралиште, а град је урадио подлогу.

Радојичић је рекао да је на подручију Бањалуке за нешто мање од четири године изграђено 26 дјечијих игралишта и то су углавном биле акције рађене заједно са друштвено одговорним компанијама.