latinica  ћирилица
30/07/2020 |  19:14 ⇒ 22:22 | Аутор: sputniknews.com

Прикупљен новац за лијечење мале Софије: Ђоковић финансира и приватни лет

Софија Маркуљевић и њени родитељи већ мјесецима се боре за лијек који тој дјевојчици од годину дана може да спасе живот и помогне да направи први корак.
Дјевојчица Софија и њени родитељи -
Дјевојчица Софија и њени родитељи

У прикупљању средстава за лијечење мале Софије укључен је био цијели регион. Мисија је успјела и потребан новац у износу од два милиона евра коначно је прикупљен.

- Драги људи, желимо да вас обавијестимо да смо добили потврду од фондације Буди хуман и М:тел-а Републике Српске да су прикупљена новчана средства за лијечење наше Софије и да смо успјели! Осјећања су помијешана, још нисмо свјесни да смо на циљу. Хвала за сваки СМС, за сваку донацију, за сваки лајк, шер, хвала на свему што је омогућило да се за мало више од четири мјесеца борбе прикупе средства за лијечење. Софија је ујединила Србију, Републику Српску и БиХ, Црну Гору, цијели регион и све наше људе у дијаспори и ова наша борба је доказ да добри људи још постоје свуда! Огромну захвалност дугујемо нашем тиму који је претходна четири мјесеца вриједно радио, даноноћно смишљао нове идеје, који нам је давао снагу да идемо даље и кад је било тешко - навели су Софији родитељи.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић донирао је додатна средства којима је обезбиједио приватан авион за пут Софије и њене породице у Америку гдје ће бити обављена операција.

Софијини родитељи велику захвалност изразили Ђоковићу.

- Ако Бог да, план је да у што краћем року извршимо уплату болници, уђемо у процес добијања виза и кренемо пут Америке. Послије је све у Божијим рукама. Прикупљена средства би требало да буду довољна за три мјесеца боравка у САД. Надамо се да неће доћи до неких непредвиђених околности. Посебно смо захвални Миодрагу Костићу и његовој компанији, као и Новаку Ђоковићу, који су обезбиједили приватан авио лет до Америке, јер је њихова помоћ дошла као круна ове акције за бољи живот наше Софије. Без њиховог ангажовања организација путовања до Америке у условима пандемије корона вирусом не би била тако лако реализована. Наша борба се овдје не завршава, јер и друга дјеца чекају на своју шансу! Будите и даље уз нас и још једном хвала на подршци током цијеле наше борбе - навели су Софијини родитељи.

      View this post on Instagram

Dragi ljudi, zelimo da vas obavestimo da smo dobili potvrdu od fondacije Budi human i M:tel-a RS da su prikupljena novcana sredstva za lecenje nase Sofije i da smo USPELI! Osecanja su pomesana, jos nismo svesni da smo na cilju. HVALA BOGU I HVALA SVIM DOBRIM LJUDIMA KOJI SU PODRZALI NASU BORBU I DALI SOFIJI SANSU DA SE BORI! Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, share, hvala na svemu sto je omogucilo da se za malo vise od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lecenje. Sofija je ujedinila Srbiju, Republiku Srpsku i BiH, Crnu Goru, ceo region i sve nase ljude u dijaspori i ova nasa borba je dokaz da dobri ljudi jos postoje svuda! Ogromnu zahvalnost dugujemo nasem timu koji je prethodna 4 meseca vredno radio, danonocno smisljao nove ideje, koji nam je davao snagu da idemo dalje i kad je bilo tesko... Ne bismo uspeli bez vas! @chikarile_drugi @savictatjana @glow_by_maya @tamarariistic @nadjaristic22 Ako Bog da, plan je da u sto kracem roku izvrsimo uplatu bolnici, udjemo u proces dobijanja viza i krenemo put Amerike. Posle je sve u Bozijim rukama. Prikupljena sredstva bi trebalo da budu dovoljna za tri meseca boravka u USA. Nadamo se da nece doci do nekih nepredvidjenih okolnosti. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, koji su obezbedili privatan avio let do Amerike, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana. Nasa borba se ovde ne zavrsava, jer i druga deca cekaju na svoju sansu! Budite i dalje uz nas i jos jednom hvala na podrsci tokom cele nase borbe!