latinica  ћирилица
30/07/2020 |  19:25 ⇒ 31/07/2020 | 07:50 | Аутор: РТРС

Дјечак Дејан о новом дому: Сада имам све што ми је потребно (ВИДЕО)

Дванаестогодишњи Дејан Зорић из Доњих Агића код Новог Града, захваљујући добрим људима, добио је нови дом. Прије девет мјесеци, једина жеља дјечака кога је напустила мајка била je да са оцем, баком и дједом има боље услове за живот.
Дејан Зорић - Фото: СРНА
Дејан ЗорићФото: СРНА

Сузе на лицу Дејана Зорића из Доњих Агића замијенио је широки осмијех. Са оцем, баком и дједом напокон је уселио у нову кућу, у којој има све што је потребно за нормалан живот. Испунила му се и највећа жеља - да добије своју собу.

- Имам у својој соби радни сто, ормар и кревет, и све остало што ми је потребно, ту је - прича Дејан.

Док су му отац и дјед радили на надницу, Дејанов највећи ослонац све ово вријеме била је бака Стана.

- Моје су жеље испуњене, да се дјетету заврши кућа и захваљујем се свима - каже Дејанова бака.

У акцију за помоћ Дејану укључили су се бројни људи из Српске и иностранства. Помоћ је стизала у виду новца, грађевинског материјала, а многи су се јавили и да бесплатно раде на изградњи куће.

- Надам се да су овим ријешили проблем, то су прилике које су их мучиле већи дио њиховог живота. Школа је Дејану близу, као и тренинг. Путна комуникација је такође ту - рекао је Александар Јовановић, члан Одбора за изградњу куће Дејану Зорићу.

Зоран Благојевић, парох Свођански рекао је да нови дом дјечаку треба да буде одскочна даска у његовом школовању и животу.

Како каже, имао је примјер да види како од ничега може да се створи нешто.

- Тако и он једног дана од нечега малог може да постане велики - додао је Благојевић.

Поручено је да су многи добри људи уградили дио себе у Дејанов нов дом, а на њему је да им се одужи на најбољи начин - тако што ће израсти у доброг и поштеног човјека, спремног да помогне другима у невољи.