latinica  ћирилица
30/07/2020 |  20:37 ⇒ 31/07/2020 | 08:40 | Аутор: РТРС

Погледајте документарни филм "Нема хероја без маске" (ВИДЕО)

Документарни филм "Нема хероја без маске" прича је о људима у првим редовима у борби против Ковида. О њиховим страховима, дилемама, непознаницама, одрицањима, унутрашњим превирањима и све са само једним циљем, помоћи сваком пацијенту.
"Нема хероја без маске" - Фото: РТРС
"Нема хероја без маске"Фото: РТРС

Вирус корона све нас је уплашио, јер ништа о њему нисмо знали. Непредвидив и невјероватном брзином се ширио.

Свакодневно смо извјештавали како се приближава нама и како се почео ширити међу становништвом Републике Српске. Информације које смо добијали од љекара и медицинског особља Универзитетског клиничког центра Српске преносили смо гледаоцима.

Да сте имали прилику да гледате оно што су гледале новинарске екипе у борби запослених у Универзитетско клиничком центру и ви би сте одлучили да направите документарни филм.

Да можете да видите медицинско особље које надљудском снагом, преданошћу и надасве жељом и вољом, покушава да помогне свима и необазирући се на умор који их је већ сустигао, поново би пожељели да направите још бољи документарни филм и на скроман начин им се одужите.

У захвалност свима за предан рад, Телевизија Републике Српске направила је филм о херојима које је свакодневно гледала очима камере како помажу пацијентима.

Екипу филма чине аутор - Биљана Марић, продуцент - Александар Ђорђевић, сниматељ - Љубомир Тешинић, тонски сниматељ - Душко Јовановић, расвјета - Марио Паљевић и Марко Станчевић, монтажер - Ведран Марић и редитељ - Бранко Лазић.

Фил "Нема хероја без маске" можете погледати и ОВДЈЕ.