latinica  ћирилица
31/07/2020 |  08:27 ⇒ 08:27 | Аутор: РТС

Драматичан рестарт НБА, побједе Лејкерса и Јуте (ВИДЕО)

У првим такмичарским утакмицама рестарта НБА сезоне у "мјехуру" у Орланду кошаркаши Јуте надиграли су Орландо са 106:104, а тим ЛА Лејкерса је био бољи од ЛА Клиперса са 103:101. Јута је до побједе дошла послије преокрета у финишу посљедње четвртине, a побједу Лејкерсима је донео Леброн Џејмс поготком у самој завршници меча.

У врло равноправном дуелу током цијеле утакмице водећи тим Лејкерса је успијевао да одржи минималну предност али су Клиперси успели у финишу да дођу до изједначења, па је о побједнику одлучио посљедњи напад Лејкерса у коме је Леброн био прецизан за коначних 103:101.

Иако је био играч одлуке Џејмс је меч завршио као други играч по ефикасности са двоструким двоцифреним учинком од 16 поена и 11 скокова, а тим је предводио Ентони Дејвис са 34 поена, 8 скокова и 4 асистенције.

У пораженим Клиперсима најефикаснији су били Пол Џирџ и Каваи Леонард са 30 и 28 постигнутух поена.

Кошаркаши Орланда су добро ушли у меч и повели од самог старта, али је тим Јуте успео у финишу посљедње четвртине да дође до изједначеља и начини преокрет за 106:104.

У посљедњем нападу Орландо је покушао да тројком дође до побједе, али им то није пошло за руком.

Тим Јуте је по ефикасности предводио Џордан Кларксон са 23 поена, 5 скокова и 3 асистенције.

У пораженом Орланду Најефикаснији су били Инграм и Редик са 23 и 21 постигнутум поеном.

Вечерас по нашем времену играју се још три меча у којима ће снаге одмјерити Бруклин са Орландом, Портланд са Мемфисом и Вашингтон са Финиксом.