latinica  ћирилица
31/07/2020 |  10:26 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Надљудским напорима посаде хеликоптера угашен пожар над Бањевцима (ВИДЕО)

Захваљујући дејству хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске и надљудским напорима посаде пожар изнад насеља Бањевци код Требиња коначно је угашен.
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић рекао је да је хеликпотер од уторка на терену, те да је за потребе извиђања и гашења пожара извршено 80 летова, а избачено је 73 ведра/тоне воде.

Кустурић је додао да су ватрену стихију гасили по шест сати дневно, тако да је хеликоптер дјеловао свакодневно од уторка, али су успјели упркос веома тешким условима, јаком вјетру и неприступачној локацији.

Истовремено, док је један хеликоптер Хеликоптерског сервиса Репубике Српске ангажован у Требињу, други је данас и сутра у акцији медицинских евакуација из Београда.

Кустурић је истакао да се већ годинама уназад показало да је ово период када је неопходан максимални ангажман хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске у разним хитним интервенцијама, попут ових у Требињу и Београду.

- То је и период када се потврђује да нам је апсолутно неопходно да имамо још хеликоптера. Данас је један у Требињу, а други у Београду због хитности операцији - рекао је Кустурић, нагласивши да је Хеликоптерски сервис Републике Српске у протеклих шест мјесеци имао 23 медицинске евакуације.