latinica  ћирилица
31/07/2020 |  10:45 | Аутор: СРНА

За викенд топло, у понедјељак наоблачење

У Републици Српској ће за викенд бити сунчано и топло, са дневном температуром ваздуха до 30, а на сјеверу и југу око 33 степена Целзијусова, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано и топло - Фото: РТРС
Сунчано и топлоФото: РТРС

Сутра ујутро биће ведро или уз малу облачност, на југу и југоистоку биће пролазне облачности уз по коју кап кише, а током дана сунчано, топло и локално вруће.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно сјеверни, а минимална температура ваздуха од 16 до 21, на југу око 23, а највиша дневна од 26 до 30, на планинама од 24, на сјеверу око 32, на југу око 34 степена Целзијусова.

У недјељу, 2. августа, јутро ће бити ведро, понегдје уз малу облачност, а током дана сунчано и топло, мјестимично вруће на сјеверу и југу, уз минималну температуру ваздуха од 16 до 21, на југу око 23 и највишу дневну од 26 до 31, на планинама од 24, на сјеверу и југу око 33 степена Целзијусова.

У понедјељак, 3. августа, јутро ће бити ведро, понегдје уз малу облачност, током дана сунчано, топло и вруће, а послије подне уз умјерену промјенљиву облачност у сјеверним крајевима, што може условити мјестимичне пљускове.

Увече и током ноћи на уторак очекује се јаче наоблачење са сјеверозапада, праћено кишом и пљусковима.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 21, на југу око 24, а највиша дневна од 28 до 32, на планинама од 25, на сјеверу и југу око 34 степени Целзијусових.

У уторак, 4. августа, током јутра доћи ће до проласка хладног фронта са сјеверозапада преко овог подручја што ће условити кишу, пљускове и грмљавину, а локално може бити појачаног вјетра.

Током дана ће се падавинска зона премјештати ка источним крајевима, док ће се на западу и сјеверозападу постепено разведравати и увече још може бити слабе кише у централним крајевима, па ће доћи до знатног пада температуре ваздуха.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 18, на југу око 21 степен, а највиша дневна од 19 до 25, на планинама од 15, а на југу око 28 степени Целзијусових.