latinica  ћирилица
31/07/2020 |  15:28 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Апел из бијељинске болнице - Од Кризног штаба траже поштовање мјера заштите!

У Ковид болници у Бијељини до девет часова хоспитализовано је 36 болесника, од којих је пет на респираторима, два болесника су старије животне доби. Свих пет болесника је са изразито тешком клиничком сликом и животно су угрожени, саопштено је из ЈЗУ болнице "Свети Врачеви" у Бијељини.
Бијељина - Болница Свети Врачеви - Фото: РТРС
Бијељина - Болница Свети ВрачевиФото: РТРС

- Већина хоспитализованих се налази на сталној кисеоничкој терапији. Стање у Ковид болници је тешко с обзиром да се повећава број болесника са изразито тешком клиничком сликом - додаје се у саопштењу.

Од посљедњег епидемиолошког извјештаја у Бијељини је девет позитивних на вирус корона, што представља и даље висок проценат од броја тестираних, 20 одсто, саопштено је на састанку Кризног штаба Болнице.

Из болнице наглашавају да је неопходно да грађани схвате да је у овом моменту најважније да се придржавају свих прописаних обавезујућих мјера, али и да поштују све препоручене мјере.

- О поштовању прописаних епидемиолошких мјера у телефонској комуникацији са директором УКЦ Српске др Владом Џајићем, в.д. директора Болнице др Златко Максимовић је нагласио да је извјестио Штаб за ванредне ситуације у Бијељини, да се прописане мјере не поштују у обиму који је неопходан за стављање епидемиолошке ситуације под контролу - истиче се у саопштењу.

- Др Максимовић је похвалио све здравствене раднике на пожртвованом и преданом раду у борби против вируса корона и нагласио да ће терет који већ мјесецима носи ова професија постати у једном тренутку претежак уколико цијела заједница не схвати озбиљност ситуације. Од одговорности сваког појединца зависи функционисање здравственог система - јасан је став свих здравствених радника.

Извор: Нови Глас