latinica  ћирилица
01/08/2020 |  18:27 | Аутор: sputniknews.com

Влада Баварске засједала у парку

Како су мјере социјалне дистанце због великог броја заражених вирусом корона вирусом у Баварској продужене до средине августа, сједница Владе у овој њемачкој покрајини јуче је одржана - у парку.

Иако је ситуација озбиљна, јер пандемија не јењава, призор политичара који засједају у природи, на отвореном простору, по сунчаном дану, открива и неке позитивне стране строгих мјера заштите од заразе – изашли су напоље, на ваздух.

Да је ситуација уобичајена, сједница би се наравно одржавала у затвореном простору, али овако су сви чланови баварске Владе добили прилику да раде напољу у пријатној хладовини парка, под крошњама дрвећа, гдје су без проблема одржали сједницу, а да притом нису прекршили ниједну мјеру заштите од вируса.

Сваки члан Владе имао је свој сто, а на столу је, осим неопходних папира, документације за рад, било и освјежење, вода и сок како би сједница била што пријатнија.

Иначе, ограничења контаката и остале мјере које су тренутно на снази у Баварској, биће продужене за још двије недјеље и примењиваће се до 16. августа. Тако ће даље на јавном простору бити дозвољен сусрет највише десет људи из више домаћинстава.

Осим тога и даље је на снази правило да је на културним догађајима у затвореном простору, дозвољено највише 200 лица, док је на отвореном дозвољено учешће 400 лица, уз придржавање дистанце од најмање метар и по. Обавезне су маске у продавницама, ресторанима (када нисте за столом), као и у јавном превозу.