latinica  ћирилица
03/08/2020 |  13:58 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Бањалука: Соларна клупа инсталирана у парку код Народног позоришта (ФОТО)

У парку код Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци данас је постављена соларна клупа, која ће грађанима служити за пуњење мобилних уређаја путем соларних панела као и за конекцију на бежични интернет.
Соларна клупа (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Соларна клупа (Фото:banjaluka.rs.ba)

Соларну клупу израдило је и граду донирало бањалучко предузеће Телемакс.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, захвалио је Телемаксу на донацији и подсјетио да је ова компанија донирала и соларно дрво које се такође налази у центру града.

- Овакви пројекти се уклапају у стратешке циљеве развоја града, као што су стратегија енергетске ефикасности и развоја Бањалуке као "паметног града". Наш циљ је модернизација услуга, увођење ИТ технологија у све сегменте друштва гдје је то могуће. Од раније имамо соларну клупу у Парку Петар Кочић која представља донацију Сбербанке, а вјерујем да ће их у граду бити још - рекао је градоначелник Радојичић.

Аријана Максимчук, власница компаније Телемакс, изјавила је да су за задовољством граду поклонили соларну клупу.

- Промоцију соларне клупе смо имали на Самиту енергетике у Требињу гдје смо добили доста похвала за овај производ. Наше соларне клупе, поред Бањалуке, красе и улице Беча и Загреба, а ускоро ће бити постављене у Дубаију као и у неким градовима у Републици Српској и Србији – закључила је Максимчук.