latinica  ћирилица
03/08/2020 |  15:41 | Аутор: СРНА

Јеринић: Град платио трошкове смјештаја у Дому ученика

Градска управа Добој платила је трошкове Дому ученика за смјештај суграђана позитивних на вирус корона, а то се очекује и од општина чији су грађани по истом основу боравили у тој установи, рекао је данас градоначелник Добоја Борис Јеринић.
Борис Јеринић - Фото: вијести.ба
Борис ЈеринићФото: вијести.ба

Јеринић је рекао новинарима да је по том питању претходно обавио разговор са управом Дома ученика .

- Град Добој је дао финансијску подршку и платио све услуге за грађане града Добоја и ја мислим у најмању руку је обавеза мене као градоначелника и њих као начелника да мисле на своје грађане, да својим грађанима барем толико могу да субвенционишу и да дају одређени износ Дому ученика - изјавио је Јеринић.

Он се захвалио упосленицима ове установе, који иначе раде са дјецом, јер су необучени били спремни да пожртвовано раде са лицима позитивним на вирус корона.

- Ја мислим да је у најмању руку свих, поготово ево сада ћу рећи начелника Теслића, у најмању руку је неозбиљно, неодговорно , и ја невидим шта је проблем да за своје грађане не може да издвоји 8.000 КМ.Ако не може да издвоји 8.000 КМ не треба ни бити начелниК - изјавио је Јеринић.

Дом ученика у Добоју је закључком Републичког штаба за ванредне ситуације у мају одређен за републички објекат за изолацију карантинског типа, у којем су до јула боравила асимптоматска лица позитивна на вирус корона или са лакшом клиничком сликом.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је раније новинарима да је Дом ученика у Добоју доставио општинској управи фактуру у износу од 8.000 КМ за боравак Теслићана у овој установи.

Он је навео да је спреман да плати ову фактуру уколико се тако изјасни Републички штаб за ванредне ситуације, чијим закључком је добојски Дом ученика и одређен за републички објекат за изолацију карантинског типа.

Милићевић је рекао да од Републичког штаба за ванредне ситуације није добио одговор на упит, као ни од Фонда здравственог осигурања Републике Српске с обзиром да је ријеч о лицима која су здравствено осигурана.

Начелник општине Дервента Милан Симић изјавио је да је непријатно изненађен испостављеном фактуром добојског Дома ученика.