latinica  ћирилица
03/08/2020 |  17:01 | Аутор: Независне

Данска одустаје од ЕП за рукометашице?

Организација Европског првенства за рукометашице које је на програму од 3. до 20. децембра у Норвешкој и Данској је постала неизвјесна, јављају медији.
Рукометашице Норвешке (@ihf_info) - Фото: Тwitter
Рукометашице Норвешке (@ihf_info)Фото: Тwitter

Први човјек Федерације Данске Пер Бертелсен изјавио је да "такмичење мора да има финансијског смисла", тј. да Данска неће организовати такмичење уколико се буде играло без присуства публике, што је врло вјероватно с обзиром на ситуацију у свијету у јеку пандемије вируса корона. Данци спомињу и "финансијске гаранције" које очекују од стране ЕХФ-а.

- Ако то тако не буде, нека друга држава ће сигурно преузети домаћинство од нас, гдје трошкови нису велики као наши - рекао је Бертелсен.

Норвежани су раније изашли са приједлогом играња свих мечева у једном граду, али ако се ситуација не промијени у наредних мјесец-два, тешко је очекивати да ће било какав сценарио бити прихватљив са безбједносног и економског становишта.

На првенству ће учествовати 16 најбољих селекција Старог континента, међу којима су и четири селекције из региона. У групи А налазе се Црна Гора и Словенија, заједно са Француском и Данском, док групу Ц сачињавају Србија, Хрватска, Холандија и Мађарска.