latinica  ћирилица
03/08/2020 |  17:09 ⇒ 04/08/2020 | 07:19 | Аутор: СРНА

Вучић и Додик се срећу на средини моста, у присуству патријарха

На почетку церемоније обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у злочиначкој хрватској војно-полицијској акцији "Олуја", који организују Србија и Република Српска, предвиђено је да се на мосту на Сремској Рачи сретну предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а дочекаће их Његова светост патријарх српски Иринеј.
Додик и Вучић (Фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav) -
Додик и Вучић (Фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav)

У прес-служби предсједника Србије Срни је речено да је предвиђено да Вучић дође на мост са стране Србије, а Додик са стране БиХ, односно Републике Српске.

- Oни ће доћи до пола моста, поздравити се са патријархом Иринејем на мосту. Патријарх ће служити парастос, а прijе тога ће на мосту бити откривена спомен-плоча и положени вijенци - рекли су у прес-служби.

Спомен-плоча на мосту биће откривена симболично, уз минут ћутања и полагање вијенаца. Плоча ће бити увијек освијетљена тако да свако ко прође може да је види.

Биће одржан и музичко-сценски програм, уз учешће музичара, глумаца и рецитатора, а биће присутна и дјеца из избјегличке колоне.

Обиљежавање почиње у 19.30 часова.