latinica  ћирилица
03/08/2020 |  17:25 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Поштујте саобраћајне прописе

У Републици Српској у протекла два дана у саобраћајним несрећама погинуле су четири особе, изјавила је Срни портпарол Министартсва унустрашњих послова Републике Српске Даница Гњатовић.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

- Апелујемо на грађане да поштују саобраћајне прописе како би сви заједно спасили што већи број живота, јер је то вриједност која се не може надокнадити, нити се грешка која је до тога довела може поправити - нагласила је Гњатовићева.

Она је подсјетила да је у саобраћајним несрећама у августу 2018. године погинуло 25 лица, а прошле године 20, док је само у прва два дана августа погинуло четворо људи.

- У јулу ове године погинуло је седам људи, што је мање за 11 или 61,1 одсто у односу на јул 2019. године када је евидентирано 18 погинулих лица, док је јулу 2018. погинуло 15 лица - нагласила је Гњатовићева.

Она је нагласила да су припадници МУП-а у јуну ове године реализовали већи број превентивних и репресивних активности које су у највећој мјери и допринијеле смањену броју саобраћајних несрећа са смртним исходом.

Гњатовићева је навела да је на путевима Републике Српске прошлог мјесеца санкционисано 10.620 прекршаја из области саобраћаја и подсјетила да ће и у августу бити настављена превентивна акција "Вози опрезно - путуј безбједно".

Она је истакла да ће припадници МУП-а наставити са провођењем планираних појачаних контрола саобраћаја с циљем побољшања стања безбједности саобраћаја и спречавања настанка саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.