latinica  ћирилица
04/08/2020 |  07:51 ⇒ 10:17 | Аутор: СРНА

МУП Српске организује дводневну акцију добровољног давања крви

Министарство унутрашњих послова Републике Српске од данас организује дводневну акцију добровољног давања крви у којој ће учествовати 400 припадника МУП-а са подручја свих полицијских управа.
Припадници МУП-а даривали крв - Фото: РТРС
Припадници МУП-а даривали крвФото: РТРС

У Бањалуци су, поводом акције, изјаве за новинаре планиране данас у 9.30 часова у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Припадинци Полицијске управе Источно Сарајево дароваће крв од 8.00 до 14.00 часова, а изјаве за новинаре планиране су у 12.00 часова испред Болнице "Србија".

И у Бијељини ће припадни Полицијске управе у овом граду од 8.00 часова добровољно давати крв у Јавној здравственој установи Завод за трансфузијску медицину, а изјаве за медије планиране су у 9.00 часова испред ове установе.

Припадници Полицијске управе Добој, њих четрдесетак, данас и сутра дароваће крив. Поводом почетка ове акције ће испред Одјељења за трансфузиологију добојске Опште болнице Свети апостол Лука" изјаву за новинаре у 8.00 часова дати инспектор у Сектору полиције Полицијске управе у овом граду Давор Кузмић.

Полицијски службеници требињске Полицијске управе ће данас и сутра добровољно давати крв у Службама за трансфузију крви у Општим болницама у Требињу и Невесињу.

Изјаву за медије ће дати портпарол Полицијске управе Требиње Јована Цвијетић испред Службе за трансфузију крви у Требињу у 9.00 часова.

Дводневну акцију добровољног давања крви организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.