latinica  ћирилица
04/08/2020 |  08:54 | Аутор: Б92

Најскупљи меч у фудбалу - Митровић хоће назад у Премијер лигу

Фудбалери Фулама и Брентфорда вечерас од 20.45 играју меч који ће им обиљежити сезону.
Александар Митровић - Фото: Getty Images
Александар МитровићФото: Getty Images

Те двије екипе бориће се на чувеном Вемблију за улазак у Премијер лигу и процијењену финансијску ињекцију од минимум 190 милиона евра која ће им слиједити у наредне три године.

Фулам је у полуфиналу "прескочио" Кардиф укупним резултатом од 3:2 – и то без најбољег стријелца енглеских шампионата Александра Митровића.

Митровић ће, према ријечима менаџера Скота Паркера, бити спреман за "Дан Д" и наћи ће се у првој постави своје екипе.

Брентфорд је у полуфиналу играо са Свонсијем и успио да надокнади заостатак од 1:0 из првог меча, те да прође даље укупним резултатом од 4:2.

Баш као и тим са Крејвен котиџа, Брентфорд би требало да на Вембли изађе у најјачем саставу, потпуно спреман за спектакл и велику борбу.

Уколико Брентфорд буде успјешнији у уторак увече то ће им бити први пут да уђу у Премијер лигу у својој историји, док би се Фулам побједом вратио у елитно такмичење послије једне сезоне паузе.

Ово ће бити трећи овосезонски дуел ове двије екипе, а у прва два бољи је био Брентфорд.

Чета Томаса Франка је у 22. колу дошла до побједе од 1:0 голом Мбуеме, да би нешто касније, у "рестарту" сезоне, славила и на гостовању головима Бенрахме и Марконедеса.

Проблематично за Паркерове изабранике је то што нису успјели да постигну ни један гол на та два меча, али наду улива то што су дали барем један у претходне четири утакмице, баш колико је минимално примао Брентфорд.