latinica  ћирилица
04/08/2020 |  10:35 ⇒ 10:58 | Аутор: СРНА

Зворник: Акцији добровољног даривања крви одазвало се 36 полицијских службеника

Акцији добровољног давања крви, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, одазвало се данас 36 припадника Полицијске управе Зворник, који ову даргоцјену течност дају у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске - Одјељење зворничке Опште болнице.
Зворник - добровољни даваоци крви - Фото: СРНА
Зворник - добровољни даваоци крвиФото: СРНА

Портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар рекао је новинарима да је ово дводневна акција која се спроводи уз поштовање свих епидемиолошких мјера надлежних органа у борби против ширења вируса корона.

- Полиција се сваке године одазове у великом броју хуманим акцијама добровољног давања крви и на тај начин показује спремност и жељу да пружи помоћ онима којима је најпотребнија - рекао је Бобар.

Он је додао да полиција, учествујући на овим акцијама, прије свега, истиче хумани аспект полицијске професије.

Према његовим ријечима, Полицијске управа Зворник у својим редовима има велики број припадника који су редовни даваоци крви, док су неки ову течност даривали више од 50 пута.

Подјећајући да је ова акција само једна у низу, Бобар је рекао да су полицијски службеници у априлу за Дан полиције, добровољно дали крв, те да предстоји још ових акција које ће бити проведене до краја године.