latinica  ћирилица
04/08/2020 |  12:45 ⇒ 12:48 | Аутор: Б92

Богати Украјинац купио италијанско острво (ФОТО)

Син украјинског предузетника и политичара Вјачеслава Богуслајева - Александар, купио је италијанско острво Галинара које се налази у Лигурском мору, преносе италијански медији.
Море (Фото:Instazu.com) -
Море (Фото:Instazu.com)

Уговор вриједан више од 10 милиона евра склопљен је 17. јула између представника богатих породица из Пијемонта и Лигурије, којима од седамдесетих година прошлог вијека припада острво Галинара, и компаније Галинет из Монте Карла, иза које стоји човјек чији се лични подаци у потпуности поклапају са 42-годишњим Александром Богуслајевом, наводи портал "Коријере дела сера".

Како се наводи, ријеч је о сину Вјачеслава Богуслајева који дуги низ година управља једним од највећих свјетских предузећа за производњу авионских мотора и један је од најбогатијих људи у Украјини. Александар Богослајев, 42-годишњи украјински бизнисмен већ посједује неколико компанија на Азурној обали.

Острво Галинара јединствено је мјесто са богатом историјом. Површина острва дужине 470 метара и ширине 450 метара износи око 11 хектара. Од 1989. године острво носи статус регионалног природног парка, а туристима је забрањено да га посјећују.

Острво Галинара на које је у 4. вијеку пред аријанским прогонима побјегао свети Мартин, посљедњих 40 година било је у власништву девет породица из Лигурије и Пијемонта.

То је мјесто на које су се повлачили хришћански великодостојници, најприје Светог Мартина из Тарса који је побјегао пред прогонима аријанаца, а затим и папе Александра Трећег који се склонио пред налетом крсташа Фридриха Барбаросе 1162. године.