latinica  ћирилица
04/08/2020 |  15:53 | Аутор: СРНА

За 24 часа из болница отпуштено 473 особа

У Србији у посљедња 24 часа због вируса корона на лијечење је примљено 280 пацијената, а отпуштена су 473, рекла је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

Тепавчевићева је напоменула да је међу онима који су примљени на болничко лијечење било и пацијената код којих је раније утврђено присуство вируса, а стање им се погоршало.

Према њеним ријечима, због вируса корона у Београду, Нишу и Шапцу у болницама је 11 дјеце, док су на гинеколишко-акушерској клиници у Београду четири жене.

Тепавчевићева је рекла на конференцји за новинаре владиног Кризног штаба да се у Србији ситуација стабилизује са јасном тенденцијом смањења броја обољелих.

- У неким градовима и општинама упркос повећеном броју тестирања нема обољелих - рекла је Тепавчевићева.

Она је додала да је, по апсолутним бројевима, највише обољелих и сада у Београду и Новом Саду, као и да је Суботица забиљежила благи раст у посљедња 24 часа.

Одговарајући на питање о набавци вакцине против вируса корона, Тепавчевићева је поновила да је та вакцина још у фази испитивања.

Она је рекла да Србија има јасне протоколе, засноване на безбједности и ефикасност за употребу било које вакцине, те да ће тако бити и са вакцином против ковида.

- Никакви други параметри не долазе у обзир - нагласила је Тепавчевићева.