latinica  ћирилица
04/08/2020 |  16:39 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за тројицу Требињаца

Тужилаштво БиХ предложило је притвор за Николу Шарабу /38/, Драгана Бокића /44/ и Сашу Вукановића /36/ из Требиња, ухапшене у акцији "Траг", усмјереној на откривање организоване криминалне групе која се бави кријумчарењем дроге.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Шараба /38/, Бокић /44/ и Вукановић осумњичени су за за кривична дјела организованог криминала, а у вези са кривичним дјелом неовлаштеног промета опојним дрогама.

Приједлог за одређивање мјера притвора упућен је Суду БиХ због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли поновити кривично дјело, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се истиче да се наставља интензиван рад на овом предмету.

Тројицу осумњичених данас су у Тужилаштво БиХ спровели припадници Управе Министарства унутрашњих послова Републике Српске за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Требиње, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима и извјештај о лишењу и спровођењу.

Из Полицијске управе Требиње саопштено је да су лица М.Н. и Ф.В, након криминалистичке обраде, отпуштени из просторија ове управе, док је М.С. у Јавној здравственој установи "Општа болница" због здравствених тегоба које је осјећао и раније.

Ова лица осумњичена су да су од септембра 2019. до августа ове године на подручју Требиња, Мостара, Источног Сарајева и Дубровника извршили кривично дјело организованог криминала у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет дроге из Кривичног закона БиХ.