latinica  ћирилица
04/08/2020 |  19:34 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Петровић: Заједничке институције нису дом за незбринути кадар пропалих политика

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Обрен Петровић изјавио је Срни да заједничке институције БиХ нису сарајевске, нити дом за незбринути кадар пропалих политика.
Обрен Петровић - Фото: Уступљена фотографија
Обрен ПетровићФото: Уступљена фотографија

Упитан да прокоментарише одлуку министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковића да Гордану Милинићу потпише рјешење о распоређивању на позицију министар-савјетник у Пекингу, упркос закључку Предсједништва БиХ да нико не може ићи у дипломатско-конзуларна представништва и амбасаде БиХ по свијету док не буде урађена нова систематизација у МИП-у, Петровић је рекао да ће СДА учинити све за свог никад прежаљеног партнера у Сарајеву, раније тзв. Савез за промјене, сада СДС и ПДП, па тако и на збрињавању њиховог кадра.

- За њих процедуре ништа не значе када треба ухљебити оне које садашња већина разријеши дужности због истека мандата. Дотични /Гордан Милинић/ ће остати упамћен по највећем броју присуства конференцијама, сајмовима и осталим туристичким мимикријама, а крајњи исход био је - нула инвестиција - истакао је Петровић.

Када је ријеч о министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић, Петровић је констатовао да се "она по ко зна који пут понаша као владарка и једина која одлучује у БиХ, само што при том заборавља на којим принципима функционише БиХ, а очито да утицај на то има њен предуг боравак у страним земљама".

- За све објективне, реалне људе ово је само још један у низу доказа да су сви лажни, недоказани напади на Милорада Додика били у режији СДС-а и СДА. Знајте да је Турковићева овим добила битку, али не и рат. Клуб посланика СНСД-а ће на првој редовној сједници Представничког дома покренути расправу о овом питању, јер заједничке институције БиХ нису сарајевске, нити дом за незбринути кадар пропалих политика - поручио је Петровић.