latinica  ћирилица
04/08/2020 |  22:27 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Слобода примарни циљ

Коалиција "За будућност Црне Горе" предала је вечерас листу кандидата за посланике у Скупштини Црне Горе за изборе заказане за 30. август.
Здравко Кривокапић (фото: preokret.info) -
Здравко Кривокапић (фото: preokret.info)

Коалицију чине Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности, а предводи је као први на листи универзитетски професор из Подгорице Здравко Кривокапић.

Други на листи коалиције предвођене ДФ-ом је Небојша Медојевић, слиједи Марко Милачић, лидер Праве Црне Горе, затим Симонида Кордић, Владимир Јоковић, Маја Вукићевић, Владимир Добричанин, Бранко Радуловић, Милун Зоговић, Драгослав Шћекић.

Као што је и најављено на самом зачељу листе је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Кривокапић је рекао да је примарни циљ коалиције заштита људских права, слобода кретања, слобода мишљења и слобода говора.

- Најзначајније од свега сигурно у овом тренутку је и сигурно слобода медија, слобода вјероисповијести и то ћемо настојати да нам буде основни задатак - нагласио је Кривокапић.

Он је додао да Црна Гора заслужује да је воде најбољи људи, који ће знати да чују глас народа.

- У овом тренутку очекујемо преображај Црне Горе која ће да зрачи чојством и поштењем, правдом и правичношћу, директно демократије умјесто ове хибридне, образовањем које је усмјерено на таленте и његовање телената и здравсто које треба да буде искључиво у својој основној функцији, а то је превенција. Такође желимо да глас струке буде изнад гласа политике - рекао је Кривокапић.

Он сматра да опозиција није у равноправном положају са влашћу пред предстојеће изборе.