latinica  ћирилица
05/08/2020 |  08:44 ⇒ 12:10 | Аутор: Б92

НБА: Лилард и Мело погађали кад треба, Нуркићевих 19 скокова у побједи Портланда (ВИДЕО)

Портланд Трејлблејзерси су резултатом 110:102 побиједили Хјустон Рокетсе.

Поново је Портланд одиграо неизвјесну утакмицу и славио, а овога пута су терет изнијели Дејмијан Лилард и Кармело Ентони.

Лилард је готово читаво вријеме био предводник Блејзерса, а Кармело је био тај који је при резултату 104:102 погодио важну тројку, а потом и важно слободно бацање за коначних 110:102.

Све вријеме је утакмица била неизвјесна и напета, а занимљиво, све је почело и завршило се поенима Кармела Ентонија, пошто је осим посљедњег бацања погодио и прве поене, а то је био шут за три поена.

Хјустон је успијевао да одговори, погађао из малтене свих позиција, али је некако увијек "гледао у леђа" Портланду, који је константно контролисао скок, а на крају утакмице је Јусуф Нуркић имао чак 19 ухваћених скокова.

Било је напету у финишу сусрета, Харден је успијевао да одржи тих пола коша заостатка за Портландом, али су их Кармело Ентони и Дејм Лилард успјешно задржали иза себе и сада су на само једну побједу од Мемфиса и пласмана у плеј-оф.

Лилард је имао 21 поен и био је најефикаснији, а уз то је имао 9 скокова и 8 асистенција. Си Џеј Мекалум је убацио поен мање, Нуркић је постигао 18 уз 19 скокова, а Кармело Ентони је имао 15 поена и 11 скокова.

На другој страни је Џејмс Харден убацио 23 поена, Грин поен мање, Хаус је имао 17, а Расел Вестбрук 15 постигнутих поена.