latinica  ћирилица
05/08/2020 |  09:53 ⇒ 10:22 | Аутор: РТРС

Растерећење саобраћаја: Нови спој Лауша и Паприковца до краја августа

Нова саобраћајница између Лауша и Паприковца, преко некадашњег "Воћњака", биће завршена и пуштена у саобраћај крајем овог мјесеца, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве града Бањалука.
Нови спој Лауша и Паприковца (фото:banjaluka.rs.ba) -
Нови спој Лауша и Паприковца (фото:banjaluka.rs.ba)

Радови на изградњи тзв. "Паралеле", од виталног значаја за смањење гужви у овом дијелу града, улазе у завршну фазу, а тренутно се ради на уклапању новог пута са постојећим улицама на Паприковцу и Лаушу.

Ради се на уклапању нове саобраћајнице са раскрсницом Вида Симурџића и Санском улицом на Лаушу и на другом крају са Улицом Јована Рашковића на Паприковцу гдје ће бити ускоро изграђен и кружни ток - истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

За изградњу новог споја Лауша и Паприковца издвојено је 2,7 милиона КМ, а саобраћајница је дуга 800 метара, укључујући и вијадукт од 80 метара. Уз саобраћајницу, изграђена је и комплетна комунална инфраструктура с обзиром на на то да ће локацији запуштеног воћњака нићи ново градско насеље.

Услови за изградњу ове саобраћајнице створени су након што се Град, послије вишегодишњег судског спора, уписао у земљишне књиге као власник некадашњег "Воћњака", а средства за изградњу обезбједила је Влада Републике Српске.