latinica  ћирилица
05/08/2020 |  12:08 ⇒ 12:16 | Аутор: СРНА

Ћулум и Галић о унапређењу сарадње

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић и новоименовани директор Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ Дарко Ћулум сагласили су се да је унапређење сарадње примарни циљ полицијских агенција у БиХ, како би се што учинковитије дјеловало против свих облика криминала.
Галић - Ћулум - Фото: СРНА
Галић - ЋулумФото: СРНА

Током сусрета било је ријечи о стању на граници, ситуацији са незаконитима миграцијама, те о заједничким активностима ове двије полицијске агенције, међу којима су и оперативне акције које се реализују са циљем спречавања кријумчарења људи, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Галић је исказао задовољство досадашњом сарадњом са Сипом , те истакао важност њеног наставка.

- Гранична полиција БиХ годинама се систематски бори са незаконитим миграцијама. Од почетка године, спријечено је више од 7.000 особа од покушаја илегалног преласка границе БиХ и таквих покушаја сваким даном све је више. Подршка Сипе, као и других полицијских агенција, неопходна је да би се квалитетније заштитила граница - истакао Галић.

Галић је пожелио Ћулуму добродошлицу и успјех на новом радном мјесту, те га упознао са тренутним активностима Граничне полиције БиХ.