latinica  ћирилица
05/08/2020 |  13:07 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Додик: Турковићева проводи спољну политику СДА (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да министарка иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић не проводи спољну политику БиХ, већ СДА, а то је - убацити што више миграната у БиХ, што је погубно не само за Србе и Хрвате, већ и за Бошњаке.

Додик је рекао да постоји велики проблем на релацији са Турковићевом.

- То је особа која не држи ни до чега у БиХ већ разбија БиХ. Ради се о једној потпуно неодговорној особи која не проводи спољну политику БиХ већ СДА, а та политика јесте убацити што више миграната овдје. Та политика је погубна не само за Србе већ и за Хрвате и Бошњаке - истакао је Додик.

Додик је рекао да Турковићева не просљеђује или задржава дипломатску пошту функционера из Републике Српске и да ће се о њеном понашању морати разговарати и у Предсједништву БиХ.

Он тврди да Турковићева наставља заоставштину Игора Црнатка, бившег министра, за којег тврди да није хтио да именује српске кадрове на кључним мјестима у Министарству, истичући да Турковићева спасава кадрове СДС-а именујући Гордана Милинића за министра савјетника у Пекингу.

- Ово сад што је урадила овим именовањем је неприхватљиво, јер Милинић нема никакву подршку српског народа То је шпекулант и све то говори да Турковићева није одустала да спашава СДС-ове кадрове - истакао је он.

Додик је рекао да ће првом приликом у Предсједништву отворити питање Турковићеве као министарке и тражити од СДА да се на том плану коригује, јер она, како истиче, ничим не доприноси стабилизацији односа у БиХ, који се и због њених потеза, све више усложњавају.