latinica  ћирилица
05/08/2020 |  13:51 ⇒ 14:39 | Аутор: АТВ

Тривићева и Станивуковић заратили због нећака бившег министра финансија?

Немања Кондић, активиста ПДП-а и нећак некадашњег министра финансија Републике Српске Новака Кондића, најновији је камен спотицања између двије главне ведете бањалучког ПДП-а – Јелене Тривић и Драшка Станивуковића, тврде извори блиски Предсједништву Градског одбора ПДП-а, пише АТВ.
Тривић-Станивуковић - Фото: РТРС
Тривић-СтанивуковићФото: РТРС

Како је потврђено из више извора, пише АТВ, у бањалучком ПДП-у поново се распламсао сукоб између Тривићеве и Станивуковића, иако се чинило да су се страсти смириле након што је потпредсједница партије одустала од кандидатуре за градоначелника и препустила је Станивуковићу.

У замјену за одустајања од кандидатуре, Тривићева, наводе, заузврат је добила гаранције да ће она одредити првих пет позиција на изборној листи ПДП-а за градску Скупштину, увјерена да те позиције гарантују избор у градски парламент и, самим тим, контролу над будућим одборницима.

- Иако је то био њен кључни услов, и мада је око тога постигнута апсолутна сагласност, како се приближава 17. август, посљедњи дан за предају изборних листа, у фракцији, окупљеној око Станивуковића, "окренули су ћурак", инсистирајући да, упркос првобитном договору, ипак они одреде бар једно име међу први пет. Њихов избор, односно Станивуковића и Игора Црнатка, јесте контраверзни Иван Бегић, познат по бројним перформансима и пењању на споменик жртвама бањалучког земљотреса, док Тривићева, с друге стране, инсистира да та, трећа позиција на листи припадне Немањи Кондићу, студенту Економског факултета и, што је много важније за ову причу, нећаку бившег министра и декана Економског факултета Новака Кондића - тврде њихови саговорници.

Према тврдњама извора АТВ, блиских Станивуковићевој фракцији, Тривићева упорно инсистира на Кондићу, а они сумњају да је разлог у томе што она вјерује да ће на тај начин придобити Кондићеву подршку за избор у звање редовног професора на Економском факултету.

- Овај сукоб траје већ извјесно вријеме, односно откад је почело предлагање имена за одборничку листу, а кулминирао је прије неколико дана на сједници Предсједништва Градског одбора, кад је Тривићева, увидјевши да чланови Предсједништва желе да прекрше договор и да на трећу позицију поставе Бегића, направила сцену и жестоко извријеђала предсједника партије Бранислава Бореновића и Игора Црнатка, али и самог Бегића. У нападу бијеса, Тривићева је чак бацила пиће и папире са стола на Црнатка - наводе извори АТВ.

Према тврдњама саговорника, Станивуковић је, да би је смирио, понудио Тривићевој да, заузврат, Кондић добије улогу његовог возача у предизборној кампањи што би му он плаћао из приватног буџета.

- Тривићева је енергично одбацила такву понуду, сматрајући је увредом и за њу и за Кондића - кажу њихови извори.