latinica  ћирилица
05/08/2020 |  17:14 | Аутор: СРНА

Кон: Епидемиолошка ситуација се благо поправља

Члан Кризног штаба Владе Србије за борбу против вируса корона Предраг Кон рекао је данас да се епидемиолошка ситуација у Србији благо поправља и да се види смањење потврђених случајева и броја прегледа, као и постепено пражњење болница.
Предраг Кон (фото:Tanjug / SAVA RADOVANOVIC) -
Предраг Кон (фото:Tanjug / SAVA RADOVANOVIC)

- Сви ови показатељи указују на то да се ми налазимо у једној ситуацији постепеног смиривања и преласка из једне јасно неповољне у несигурну ситуацију. Врло је битно, посебно преко викенда, спроводити мере, водити рачуна о контактима, носити заштитне маске - рекао је Кон на конференцији за новинаре у Београду.

Он је рекао да се број заражених вирусом корона у Београду смањује у укупном броју, као и да у свим другим мјестима која су била жаришта у Србији ситуација полако иде набоље, док су бројеви у Новом Саду и даље доста високи.

Кон је указао да је полазак дјеце у школу тренутно најзначајнији догађај и апсолутни приоритет у вези са епидемијом вирусом корона.

Он је навео да треба расправљати о питању продуженог боравка, док се онлајн настава рачуна у средњим школама.

Кон је истакао да дјеца морају здрава да долазе у школу и да ће бити обавеза да им се мјери температура пред полазак у школу.

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да Србија данас много спремније дочекује јесен у односу на то како је изашла из првог таласа.

Она је навела да се разматра приједлог Министарства просвете о настави, да се тражи најбољи механизам и да ће бити дате јасне препоруке школама.