latinica  ћирилица
05/08/2020 |  19:00 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Бањалука: Уговори о суфинансирању 12 пројеката (ФОТО/ВИДЕО)

У Градској управи у Бањалуци, потписани су уговори о суфинансирању 12 пројеката удружења грађана, изабраних на јавном конкурсу.
Састанак - Фото: РТРС
СастанакФото: РТРС

Из градског буџета издвојено је 102 хиљаде марака за пројекте који се односе на развој програма за особе са инвалидитетом, дјецу, младе и старе.

На јавни позив који је дуго трајао због епидемије, пријавло се 21 удружење, а одобрено је 12 пројеката. Из Удружења "Здраво да сте" у којем је кроз радионице до сада прошло стотинак младих и дјеце, подржан је пројекат  "Клубови за дјецу и породицу" са 18.600 марака.

- Oвај пројекат који смо данас потписали омогућава да наставимо рад у Дому културе у Драгочају бар до краја године, борићемо се да га организујемо и касније, нисмо прекидали све ово вријеме, организовали смо он лајн активности, пружали подршку дјеци у учењу - навела је Александра Штрбац, извршни директор Удружења "Здраво да сте" Бањалука.

Град је са 17.900 марака подржао пројекат "Још више разлога" Удружења грађана "Перпетуум мобиле" којим ће се промовисати комуникација и добра сарадња међу школарцима кроз рад из 14 бањалучких школа.

- Планирали смо овим пројектом поштујући све мјере да и даље наставимо оживљавање Дома омладине гдје ћемо покушати касније клинце односно средњошколце да доведемо у тај простор да реализујемо одређене активности - истакао је Илија Трнинић, извршни директор Удружења грађана "Перпетуум мобиле".

 Градска управа традиционално подржава пројекте удружења грађана и невладиног секторa, иако је ова година другачија од осталих са ограниченим активностима.

- Град остаје посвећен развијању концепта "Бањалука људског лица",надам се да епидемиолошке прилике дозволе да се вратимо у пуном капицитету што је било замишљено сад се реализује што је изводљиво у постојећим околностима - поручио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

За пројекте удружења лица са инвалидитетом намијењено је 35.000 марака, а за пројекте намијењене дјеци школског и предшколског узраста и особама треће животне доби 67.000 марака.