latinica  ћирилица
06/08/2020 |  09:31 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

Влада Српске о Приједлогу закона о управној инспекцији

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о управној инспекцији, те Приједлог стратегије развоја менталног здравља за период 2020-2030. године.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На сједници ће бити ријечи и о приједлозима одлука о првом дугорочном кредитном задуживању Републике Српске у овој години, те о давању сагласности Министарству унутрашњих послова за продају оружја.

На дневном реду сједнице су и приједлози одлука о финансирању, пројектовању и изградњи дионице ауто-пута Брчко-Бијељина-Рача, те о одобравању средстава за социјално збрињавање радника од 443.227 КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Пред министрима ће бити и приједлог уредбе о престанку важења уредбе о одређивању марже која се примјењује приликом формирања цијена нафтних деривата, те информација о спољнотрговинском промету Републике Српске за период јануар-јун.

Влада би требало да разматра и информацију о утрошку и ефектима додијељених средстава подстицаја за директна улагања за мале инвестиционе пројекте у 2019. години, те информацију о изради Методологије за израду Програма интегрисања БиХ у ЕУ.

На дневном реду сједнице је и информација о стручном оспособљавању најбољих студената Републике Српске, те извјештај о пословању "Аеродрома Републике Српске" за 2019. годину.

Сједница почиње у 10.00 часова, а по њеном окончању предвиђено је саопштење.