latinica  ћирилица
07/08/2020 |  07:50 | Аутор: СРНА

Коловози влажни, могући одрони у усјецима и магла на планинама

На већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно влажни, на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони, а понегдје у вишим предјелима видљивост је смањена због магле или ниске облачности.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На магистралном путу Љубиње-Требиње, дионица Љубиње-Трновица један, скретање за Равно, сваким даном, осим недјеље, саобраћај се обуставља од 8.00 до 14.00 часова. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на пут Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се сваки дан, осим недјеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

У току је реконструкција регионалног пута Тедин Хан–граница Република Српска/Федерација БиХ /Криж/, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње пјешачке стазе на дионици магистралног пута Шамац један-Гребнице у мјесту Тишина измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је асфалтирање на магистралном путу Брчко-Бијељина, на дионици од кружног тока "Илићка" до табле града Брчко у Мјесној заједници Гредице. За вријеме извођења радова саобраћај је регулисан наизмјеничним пропуштањем возила и помоћу свјетлосне саобраћајне сигнализације.

На релацији пута Туњице-Бањалука-Хан Кола-Мркоњић Град /Горња Пецка/ кретаће се ванредни превоз и возачи се моле за опрезнију вожњу и да поштују упутства лица из пратње.

Због постављања интелигентних транспортних система измијењен је режим саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка–Бањалука, а за вријеме извођења радова саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу у Власеници измијењен је режим одвијања саобраћаја за вријеме изградње пословног објекта, па се возачима скреће пажња да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, мјесто Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

У току је изградња мини хидроелектране, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због санације клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина у току је реконструкција пута и 2. моста, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак,у мјесту Клакар Доњи, 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминирања на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дијелу регионалног пута Р-459 Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком, док се на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, саобраћај због оштећења моста, такође одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на наведеном магистралном путу.

На истом магистралном путу, али на дионици Модрича један-Вукосавље/Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, због рехабилитације коловоза, биће измјењен режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу на дионици Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака. У току су и радови на регионалном путу дионица Шековићи-Цапарде, саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелима Винац /Јајце-Доњи Вакуф/ и Јасен /Прозор-Јабланица/, а возила саобраћају обилазницама око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Рајловац, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.