latinica  ћирилица
07/08/2020 |  08:08 ⇒ 10:24 | Аутор: Б92

Богдановић рекордом каријере оставио Кингсе у животу! (ВИДЕО)

Кошаркаши Сакраменто Кингса су побиједили Њу Орлеанс Пеликансе резултатом 140:125.

Сакраменто је забиљежио први тријумф послије три уводна пораза у "Дизни свијету" и оставио себи колике-толике шансе за пласманом у плеј-оф.

Са друге стране Њу Орлеанс је сада на двије побједе и два пораза и има идентичан учинак као и Кингси на десетој позицији Запада.

Богдан Богдановић је у претходном мечу против Даласа шутирао 1/15, али је зато сада потпуно "експлодирао" и поставио рекорд каријере са 35 поена (13/20 из игре), четири скока, три асистенције и једном украденом лоптом.

Немања Бјелица је такође имао битну улогу, али је на терену провео само 16 минута и за то вријеме забиљежио 11 поена (4/5), четири скока, три успјешна додавања и по једну украдену лопту и блокаду.

Утакмицу је изванредно отворио Богдановић, који је у прва два напада постигао двије тројке, а убрзо је стигла једна и од Бјелице.

Богдану је на почетку најбоље парирао Вилијамсон, који је такође погодио своја прва три шута, али је српски "снајпер" наставио да не промашује.

Према очекивањима, играло се доста брзо на обје стране уз велики број поена, а највећи је долазио од Богдановића који је убрзо дошао до 16 поена и 6/6 из игре.

Први и једини промашај у првој четвртини је дошао тек у посљедњем нападу, када је био приморан на шут са пола терена, па је ту дионицу завршио са 7/8 из игре и 19 поена.

Сакраменто је са 49 поена у првој четвртини поставио рекорд од када игра под називом "Кингс".

Пеликансу су лоше отворили другу четвртину и Сакраменто је додатно увећеао своју предност, али је затим ушао у серију брзоплетих потеза и предност се "истопила".

Кингси су наставили да срљају и након повратка Богдановића на паркет, али је он остао трезвен и веома брзо прешао "границу" од 20 поена.

Крилни центар репрезентације Србије је крајем полувремена забиљежио лијепу блокаду, Богдановић је промашио тежак шут, а Кингси су водили 77:70.

Са друге стране је српског крилног центра "малтретирао" Зајон Вилијамсон, који, налик Богдану, малтене није могао да промаши.

Крајем треће четвртине Богдановић је изједначио рекорд каријере, који је претходно поставио против Финикса ове сезоне, а онда уписао и 33. поен на мечу и оборио га.

Кингси су искористили налет и на крају треће четвртине имали огромних +14 (117:103).

Почетком четврте четвртине виђена је серија промашаја, али су се екипе брзо вратиле у претходни ритам.

То је више одговарало Кингсима који су без Бјелице и Богдановића успјели да одрже високу предност, чак и да је повећају, а времена за Пеликансе је било све мање.

Пеликанси су изгледали изузетно лоше у посљедњој четвртини, а Кингси нису ништа препустили случају.

Богдановић је постигао само још два поена, док Бјелица у посљедњих 15-ак минута није видио паркет из за сада непознатог разлога.

Поред Богдановића истакао се Диерон Фокс са 30 поена и десет асистенција, а пратили су га Барнс са 22 поена и шест скокова, поменути Бјелица и Кори Џозеф са десет поена, пет скокова и четири успјешна додавања.

На другој страни 24 поена уз 10/12 из игре је имао Зајон Вилијамсон, исто колико и Брендон Инграм. Џеј Џеј Редик је постигао 18, Џру Холидеј 17, а Лонзо Бол девет поена, уз 11 асистенција.

Сакраменто наредни меч игра у петак од 23.00 против Бруклина, док се Њу Орлеанс у 2.00 часа састаје са Вашингтоном.