latinica  ћирилица
07/08/2020 |  08:51 | Аутор: Б92

Марка: Ђоковић предводио "чету", постављен ултиматум Американцима

Тениска асоцијација САД, АТП и најбољи свјетски играчи одржали су један непријатан састанак, пише шпанска Марка.
Новак Ђоковић (фото: facebook.com / adriatourofficial) -
Новак Ђоковић (фото: facebook.com / adriatourofficial)

Реномирани лист наводи да су се те организације састале са играчима како би разговарале о судбини УС опена и Синсинати Мастерса.

Синсинати Мастрес је помјерен у Њујорк и заказан за 22. август, након чијег завршетка би требало да почне УС опен.

Играчи већ неко вријеме захтијевају да им Тениска асоцијација САД обезбиједи то да по повратку у Европу не буду морали у обавезан карантин.

Очекивало да се да то буде "готова ствар", али је недавно отказивање Мастерса у Мадриду, који је на сав глас најављивао и публику, довело до несигурности.

Марка пише да је Топ 20 играча, које је предводио Новак Ђоковић, прошлог викенда представило кровним организацијама веома јасан став – уколико буде карантина по повратку у Европу, нико неће доћи на УС опен.

То је био услов поменутог "тајног састанка" у којем би се свих 20 играча повукло са турнира уколико та ставка не би била испуњена.

Такође је проблем створила промјена правила да ће играч бити елиминисан са турнира уколико неко из његовог тима буде позитиван на вирус корона.

Подсјећања ради, Роџер Федерер је одавно завршио сезону, Рафаел Надал је одустао од УС опена, а Новак Ђоковић и даље није донио званичну одлуку.