latinica  ћирилица
07/08/2020 |  09:54 | Аутор: СРНА

У Украјини настављен рекордан раст броја инфицираних

У Украјини се и даље биљежи раст броја нових случајева заразе вирусом корона, а Министарство здравља је апеловало на грађане да поштују заштитне мјере како епидемија не би измакла контроли.
Вирус корона -
Вирус корона

Министарство је објавило данас да је 6. августа регистровано 1.453 нових случајева, што је нови дневни рекорд од почетка епидемије. Забиљежен је и раст броја умрлих.

- Ови бројеви су велики и сваког дана постављамо рекорд. Имамо раст броја комплексних случајева и броја умрлих. Које бројеве треба да достигнемо да бисмо размислили о поштовању правила? - рекао је у телевизијском обраћању министар здравља Максим Степанов.

Он је рекао да је укупан број инфекција достигао 78.261, укључујући 1.852 смртна исхода и 43.055 лица која су се опоравила. Већина случајева забиљежена је на западу Украјине и у главном граду Кијеву.

Украјина је увела строге рестрикције у марту, обуставила јавни саобраћај, затворила кафиће и ресторане и забранила јавне догађаје, али је ублажила ограничења у мају да би омогућила економски опоравак и излазак из привредне рецесије изазване блокадом.