latinica  ћирилица
07/08/2020 |  10:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Запослени у Фејсбуку радиће од куће до јула 2021.

Компанија Фејсбук дозволиће својим запосленима да раде од куће до јула 2021. године због пандемије корона вируса, саопштила је портпаролка те друштвене мреже.
Фејсбук - Фото: Beta/AP
ФејсбукФото: Beta/AP

Фејсбук ће, како је додала, додијелити запосленима 1.000 долара за радне потребе од куће.

Портпаролка Фејсбука навела је у саопштењу, послатом преко мејла, да се компанија одлучила на тај потез на основу упутства здравствених и владиних стручњака, као и одлука које су донијете на основу интерних дискусија у компанији.

Компанија је саопштила да ће наставити да отвара канцеларије у ограниченом капацитету тамо гдје је то дозвољено према смјерницама владе и гдје се око два месеца биљежи слабљење корона вируса, преноси Ројтерс.

Ипак, Фејсбук је саопштио да је мало вјероватно да ће поново отворити канцеларије на многим локацијама у Сједињеним Америчким Државама и у Латинској Америци прије краја године, због великог броја обољелих од Ковида-19.

Фејсбук се одлуком да дозволи рад од куће до јула 2021. године придружио другим великим технолошким фирмама, које се предузеле сличне кораке.

Гугл је у јулу објавио да ће омогућити запосленима, који не морају да буду у канцеларији, да раде од куће до краја јуна 2021. године, док је Тwиттер предложио рад од куће на неодређено време за неке од својих запослених.