latinica  ћирилица
07/08/2020 |  11:18 ⇒ 13:17 | Аутор: РТРС

Вучић: Повољнија епидемиолошка ситуација (ВИДЕО)

Епидемиолошка ситуација је повољнија него прије десет или 15 дана. Вријеме је да будемо још озбиљнији у борби са опаком инфекцијом.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

Највећи број људи који су умрли су старије животне доби, рекао је предсjедник Александар Вучић на конфернцији за новинаре.

- У понедјељак почиње изградња ковид болнице у Куршевцу - рекао је Вучић, додајући да ће постати мултифункционална као и болница у Београду.

Како каже, најбитније је да се бринемо о љекарима и медицинским сестрама, јер додаје, један дио њих због умора мора да добије одмор, макар и седам или десет дана.

- Истовремено морамо да водимо рачуна и о другим пацијентима, прије свега кардиоваскуларним и онколошким. Оно што је важно јесте да смо и у овом периоду примали све хроничне болеснике. На онлколошком институту немамо листу чекања за лијечење од карцинома дојке. Честитам љекарима и нашем здравству на томе. То мора да буде још брже - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се кренуло у изградњу КЦ Београд и ускоро креће и КЦ Нови Сад, али додаје да се у року од десет дана креће у обнову и реконструкцију болница у Врању, Пироту, Кикинди и Ћуприји.

- У Бежанисјкој коси идемо у изградњу два додатна онколошка блока, у којима ће бити омогућене и хемотерапије и зрачења - рекао је Вучић.

Честитао је свим љекарима, захвалио се и додао да је немјерљив њихов допринос и све што су ти људи урадили.