latinica  ћирилица
07/08/2020 |  11:53 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Представа "Без поговора" у Бањалуци (ФОТО)

Глумци Александар Шево и Рајко Марчета поново су на сцени Бањалучког студентског позоришта гдје су започели рад на новој представи према мотивима драме "Без поговора" Харолда Пинтера.
Представа - Без поговора - Фото: РТРС
Представа - Без поговораФото: РТРС

Драму режиира млади бањалучанин Никола Бундало, студент позоришне режије на Факултету драмских уметности у Београду.

Дуо драма у извођењу бањалучких глумаца показаће публици колико далеко су људи спремни да иду у безпоговорно извршење наређења.

Ово дјело, требало би да натјера свакога да се погледа у огледало и размисли, да се упита, да ли је икада прешао границу људскости и постао механизована, роботизована животиња, каже Бундало. Додаје да је срећан што је поред Београда добио прилику да режира један врстан комад у свом родном граду.

Фото: РТРС

Марчета и Шево, који већ дуги низ година играју на бањалучкој позоришној сцени, кажу да апсурд као жанр представља велики изазов, нарочито зато што је овај комад актуелнији него икада.

Публика ће имати прилику, већ у другој половини септембра када би драма требало да буде премијерно одиграна, да на "подрум сцени" у Господској улици погледа специфичну и неконвенционану представу која сигурно никога неће оставити равнодушним.