latinica  ћирилица
07/08/2020 |  12:55 ⇒ 19:19 | Аутор: СРНА

Пале: Обиљежене 22 године од убиства Срђана Кнежевића (ФОТО)

На Палама су данас обиљежене 22 године од убиства легендарног команданта елитне јединице Војске Републике Српске "Бели вукови" Срђана Кнежевића које још није расвијетљено.
Пале - помен - Фото: СРНА
Пале - поменФото: СРНА

Синови Срђана Кнежевића, Немања и Коста, рекли су новинарима да ни послије 22 године немају никакве информације о убиству њиховог оца и да узалуд сваке године стоје на истом мјесту, јер је "све заташкано, а институције ништа не раде".

Они су поручили да чланови породице, саборци и пријатељи неће дозволити да убиство буде заташкано и да њихов отац буде заборављен.

Предсједник Удружења "Бели вукови" са Пала Јанко Шешлија каже да се рјешавање убиства Кнежевића ни након 22 године од тог злочина "не помјера са мртве тачке", те да не зна гдје је главна кочница.

- Поставља се увијек питање ко је убио, а ко наредио и организовао убиство Кнежевића. Поступак треба поново да се врати на Тужилаштво БиХ и правосуђе - рекао је Шешлија.

Пале: Скулптура Срђана Кнежевића (Фото: СРНА)

Он је навео да борци, не само "Бели вукови" тешко живе, те да су протеклих шест мјесеци преминула три борца од разних болести, међу њима и Новица Капуран, препостављају од вируса корона, али да нису имали средстава да му помогну.

Полагању вијенаца и цвијећа, осим чланова породице и пријатеља, присуствовали су савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, представници МУП-а Републике Српске, Борачке организације, представници града Источно Сарајево, начелници општине Пале и Источно Ново Сарајево Бошко Југовић и Љубиша Ћосић, те грађани.

Чланови и пријатељи породице положили су вијенце и цвијеће на гроб Срђану Кнежевићу у његовом родном селу Тврдимићи.

Срђан Кнежевић убијен је у августу 1998. године испред улаза у зграду у којој је становао са породицом. У вријеме убиства био је замјеник начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Специјална јединица "Бели вукови", чији је Кнежевић био командант, формирана је 1993. године.