latinica  ћирилица
07/08/2020 |  12:58 ⇒ 14:08 | Аутор: АТВ

СДС-ов начелник општине и предсједник Општинског одбора прешао у СНСД

Начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је на ту функцију изабран као члан СДС-а, прешао је у СНСД, као и већи дио чланова Општинског одбора СДС-а у овој локалној заједници. На предстојећим локалним изборима Петковић ће бити кандидат СНСД-а за начелничку функцију.
СДС -
СДС

Резултат је то договора Савеза независних социјалдемократа на иницијативу предсједника Милорада Додика и актуелног начелника општине Петрово Озреном Петковићем.

Договор о будућем раду и политичком дјеловању постигнут је с циљем бољег и бржег развоја општине Петрово, односно побољшања услова живота свих њених грађана.

- С тим у вези већ су договорени први кораци заједничког дјеловања који, између осталог, подразумијевају санацију и реконструкцију дионице пута Добој-Петрово у МЗ Какмуж, изградњу и опремање дјечијег обданишта, пројекти побољшања водоснабдијевања, помоћ у раду Дома здравља "Озрен" те бројне друге инфраструктурне пројекте - саопштено је из СНСД-а.

Када је у питању одборничка листа за предстојеће изборе договорено је да ће Озрен Петковић с једне и ОО СНСД-а Петрово с друге стране листу формирати по принципу 10:12.

- Убијеђени смо да ће постигнути договор бити од историјског значаја и да ће представљати прекретницу у развоју општине Петрово, јер ћемо заједничким снагама, са локалног и републичког нивоа, ићи ка циљу да општина Петрово од неразвијене постане развијена локална заједница и одлично мјесто за живот садашњих и генерација које долазе - наводи се у саопштењу СНСД-а.